CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, June 1, 2009

Post Exam Syndrome and 1st Tag

Mid-term exam dah abes...wahaha, tengah tertekan sebenarnya ni, exam tadi sangat susah, leh tahan aku main tembak-tembak tadi, padan muka diri senirik, lesson learnt! Time to execute final recovery plan, struggle untuk final sem utk cover balik markah yg lost dlm mid-term, target = semua paper 95% and above, hahaha! Really hope i can utilise this one and only month before the final exam WISELY! Except for today, xnak study, hehehe, nk release tension kot, mender la aku nak buat hari ni???

Apa-apa pun alhamdulillah 'ala kulli hal. Susah mcm mana pun exam tu, walau apa jua tekanan yang dirasai, yang paling penting ialah belajar dari kesilapan lalu, kalau tak amik pengajaran, sampai ke sudah takleh improve diri sendiri. Kesusahan ini juga kukira sebagai satu bentuk peringatan daripada Allah S.W.T. untuk diri ini. To ibu and bapak, I'm very sorry, insyaAllah I'll do better in the final. Adeii, berapa kali dh cakap nk berubah ni, tapi x jalan gak, huhu. Really hope the result for this sem gonna be better than the last one.

Bak kata sorang member, "Relaks laa, baru mid-term, final ada lagi..." I guess the time for relax is totally over, although i actually love the quote 'Study biar lepak, result biar gempak!' Study memang dah lepak dah, result jer yang tak gempak, hahaha. Teringat kata-kata Warouq, "Nak belajar medic, tapi xnak jadi 'budak medic'." Mungkin aku masih belum cukup menghayati istilah 'budak medic' tu kot, wohoo! Memetik kata-kata ibuku yg terchenta, "Dah tau kursus awk tu susah and banyak nk kna cover, awat (maksudnya = kenapa) x insaf2???" Insaf la zainal ooi...dah dah la tu.

Moving to my 2nd agenda, I've been tagged by burung antu, well it's my first tag, and since I had enough medical related questions today, I think I'll just answer these questions for fun ^_^:

01] Do you ever wonder what your ex is up to?
Ermm...I wonder how, I wonder why, yesterday you show me the blue-blue sky...hahaha
What ex??? (buat-buat tak paham)

[02] Have you bored with this blogging stuff?
Tak penah plak, i guess i kinda like it since for me sharing is caring and blogging is one way for sharing your thought with others. tapi kalau orang lain bored dgn blog aku tu, nasib laa, haha.

[03] What is your all-time favorite romance movie?
Romance movie??? What's that? Can't even remember the last one i watched, unless you want to count The Ultimate Gift and August Rush as romance movies, then they are a must watch.

[04] How many times have you honestly fallen deeply in love?..
how deep is deeply??? wait till i get married lah!

[05] What’s your current problem?
Time management and prioritizing! "Demi masa, sesungguhnya manusia itu dalam kerugian!" Ya Allah, kurniakanlah kami keberkatan masa dan buanglah kemalasan dan kelalaian dari hati-hati kami.

[06] Have you ever had your heart broken?
You don't call it 'life' if there is no 'heartbreak'. Setiap manusia pasti pernah melaluinya dalam tafsiran yang berbeza.

[07] Had a Long Distance Relationship?
Of course laa, my family in Malaysia, my friends all around the globe, kan Hubungan Jarak Jauh tu???

[08] Do you believe the statement, once a cheater always a cheater?
I believe in forgiveness, but once someone cheat me, I'm going to be careful around him/her because a good Muslim would not fall in the same hole twice! But one thing for sure, if you are a good Muslim, you won't cheat.

[09] How many kids do you want to have?
My favourite number is 7, so seven la kot. Tapi apa jua kurniaan Allah di masa akan datang, akan kuterima dgn penuh redha dan tanggungjawab insyaAllah kerana setiap zuriat itu merupakan rezki dan amanah dariNya, x gitu?

[10] Whats your favorite color??
Green, Red, Black, and Purple. My psychology personality colour test when I was in high school said my personality is green!

[11]Where do you shop the most?
Fathalla Gomla Market and Carrefour I guess.

[12] Do you believe in love at first sight?
Can it really happen just after a first sight??? Don't think so, gonna need multiple sights and point of views, haha.

[13] Would you kiss the last person you kissed?
Of course la, my mom, my dad, my little brothers and sisters esp Iffah Diyana, dah banyak dah dia kasi flying kiss through webcam tuh!

[14] At what age did you start noticing the opposite gender?
Since I went to kindergarten i guess. "Mereka pakai tudung, saya pakai kopiah, kenapa ek?"

[15] Are you happy with your love situation?
Yup! Happy with all the love from my family and friends!

[16] Do you know someone who likes you?
If you mean people who are happy to be my friends, then yes i do!

[17] Do you like anyone?
All my good friends lah!

[18] what are your current mode?
:: Kecewa dgn exam mid-term punya mode ::

[19]who are going to be tagged by you?
Sapa-sapa yang baca benda alah ni, dan rasa nak buat, silakan.

[20]why they're tagged??
Sebab diorang baca benda alah ni dan diorang rajen mcm aku nak jawab soalan2 yang tah apa2 semua ni, wohoo!

Semoga burung antu berpuas ati dgn jawapan-jawapan saya di atas.

Thank you for reading, have a nice day.

5 Extra Sharings (Comments):

din said...

slm..nak pisanag nal..muhahaha

tu la..sapa suh hang xstudi...

anyway..byk gak kita bincang td kuar sbnarnya..

dah2,main game dulu..

Neo Rantissi said...

ish, tekanan midterm sampai kempunan pisang, xpa, nnt mai umah aku.

kata2mu menusuk kalbuku din oi...isk3, aku study la lps ni :P

ayuh!

burung antu said...

mmg jwpn "xyah feeling2"..haha
nyhow,bsiap utk pulun final..caiy0k2!=D

acaiberry said...

bukan hang kuat study ka pa jen?

Neo Rantissi said...

tq to burung antu, acaiberry, aku baru nk mula kuat study, hahaha