CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, January 7, 2010

Memang celaka!

Aku tau, tajuk entry aku ni mmg kasar, paling kasar pernah aku tulis kot, tapi nak wat mcm mana, tu jer kot bahasa paling sopan leh aku guna. Nak ikut nafsu ammarah, maunya berjela aku mencarut.

Aku bengang, marah, dan kecewa dgn sikap kerajaan Mesir, kerajaan yang memerintah bumi anbiya' ni. Aku terkesima dgn kebodohan mereka yang tahap dewa, menghalang kemasukan konvoi Viva Palestina ke Gaza, yang membawa pelbagai bekalan bantuan kemanusiaan. Secara tidak langsung, mereka juga bersekongkol dengan Zionis Laknatullah dalam pengepungan Gaza.

Sampai bila nak ikut telunjuk dan jilat b**t*t si bangsat Zionis Israel?
Sampai bila nak ketepikan hak-hak saudara2 di Palestin?
Sampai bila nak pekakkan telinga pada bantahan dan rayuan orang ramai?
Sampai bila nak jadi pengkhianat ummah?

Nanti, sampai hari kiamat, pandai2 la puak2 yang bertanggungjawab ni menjawab dgn Allah S.W.T. Dalam kubur nnt, pandai2 la jawab dgn malaikat.

Aku malas nak tulis panjang2, yang penting, kita selaku orang2 Islam yang mengaku sebagai saudara kepada penduduk2 Palestin, harus banyakkan doa, semoga Allah membantu mereka dan memudahkan kemasukan konvoi Viva Palestina. Always update yourself with the news regarding Palestine, at least, nnt kalau Allah tanya, anda tergolong dalam golongan yang peduli!

Always remember;
"Tidak beriman seseorang di kalangan kamu, sehingga dia mengasihi untuk saudaranya, apa yang dikasihi untuk dirinya." (Hadith Sahih).

Anda rasa anda punya keimanan dalam jiwa anda? Buktikannya dengan usaha anda walaupun dengan hanya doa!

Here's some important news regarding the matter:

35 Palestinians wounded by Egyptian security forces near Salahuddin terminal.
Viva Palestina: More Than 10 Injured, Seven Arrested, Including A Malaysian.
Egypt’s steel wall is a crime against humanity.
Hamas slams Egyptian authorities for attacking Viva Palestina activists in Arish.
European organizations, Turkish masses protest Egyptian assault.

More news and updates:

VIVA PALESTINA - Breaking The Siege of Gaza
The Palestinian Information Center
Palestinkini

"Allahummansuril ikhwaanana al-muslimeen, wal-mujahideen fii falastin."

p/s: Finally the convoy managed to pass into Gaza, Allahuakbar!!!


7 Extra Sharings (Comments):

Anonymous said...

b***t tu apa jenal?

hanif hafiz said...

bodoh pnye mubarak

.: Fiza Hasan Ganny :. said...

wow~! xterkata.nmpak api kemarahan membara

AnAk iBu said...

kalo yg ni mencarut pon xpe.

Neo Rantissi said...

@anonymous: aku dh edit sket ke b**t*t, ko paham kot, haha.

@abu: ahh, makhluk tua keparat tu mmg bangang.

@fiza: skali skala perlu membara gak fiza, hehe.

@nanay: aah, tapi aku cuba bersopan di situ, haha.

huda mamat said...

ni lah dunia akhir zaman..tapi yakinlah pada janji Allah, bahawa tiada sesiapa pun yang akan terlepas jika bersekongkol dgn laknatullah ni...thank's for sharing zainal..

Neo Rantissi said...

@kak huda: betul tu kak, janji Tuhan itu pasti! you're welcome, anytime.