CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, May 8, 2010

For The Queen of My Heart

Hari ini ialah Hari Ibu a.k.a. Mother's Day yang kalau mengikut pakcik wiki, tarikhnya pada tahun ini jatuh pada 9/5 bagi negara Malaysia dan kawasan2 sewaktu dengannya.

Oleh sebab itu saya ingin mengucapkan Selamat Hari Ibu buat ratu hati saya, yeay!

I love you and I miss you so much especially it's been nearly two years since the last time I hugged and kissed you.

Being in Paediatric and O&G rounds for nearly 2 months really taught me about all the sacrifices that you have made for me and my lovely 4 brothers and 3 sisters. Ouh, and being the eldest son, I know that I'm the lucky primigravida (first pregnancy) and primipara (first delivery) which is usually the most difficult and painful one, so I would never be able to repay you, only Allah can. May Allah always watch over you with His blessings.

Ok, cukup dulu takat ni, nnt tulis panjang2, tak study plak, bila tak study exam nanti kantoi, bila kantoi ibu pun jadi upset, now that won't be a good Mother's Day present isn't it?

Andai puan 'Queen of My Heart' nak hadiah dari Mesir, boleh bagitau, hadiah dari Malaysia pun boleh, nak keluar dating dan shopping masa anak sulung ni balik cuti nnt pun boleh. Ker nak hadiah 'bakal menantu'? Whoa!

Lots of love,
Abdullah

7 Extra Sharings (Comments):

Muaz Nabil said...

nak request menantu la zenal. boleh? :P

Neo Rantissi said...

gila pantas hang comment muaz, bangga aku ada pembaca mcm hang, muahaha.

weh, request tu untuk ibu aku la, hahaha. nak tgk bakal menantu ibu aku ka? aku tunggu hang dulu sbb hang lg tua dr aku, keh3.

wallayahemmak said...

ape nie jenal maen sorok2 anak orang... xelok dowh...
tnjuk jer laa...hehe! =p

mika said...

aku rasa mak ko nk ko hadiahkan dia menantu tu..cepat2 la kawen jenal .hehe

Neo Rantissi said...

@Syak: mcm mana nk tunjuk benda yang tak wujud? hahaha.

@Che osmetku: haha, mcm mana ko tau? ibu aku x ckp apa2 pun =P aku tunggu mak ko dpt hadiah menantu dulu cepat2, yallah2! muahaha.

zainal abid said...

Thank you dear for your sweet posting, mudah2n anak2 ibu juga akan dirahmati lagi diberkati Allah.Pengalaman melahirkan seterusnya mendidik memang satu anugerah istimewa yang wajib dihargai oleh semua anak2.I consider it as a gift from Allah to the selected ones..:-)Bab sakit tu tak dapat diinafikan lagi..,pd ketika itu memangla tak terperi rasanya. tapi itulah pengorbanan yang perlu dilalui setiap ibu demi melahirkan zuriat yg dipanggil anak. Maka beruntungla bagi anak2 yg tahu menghargai, lalu berusaha menjadikan dirinya anak yang soleh yg sentiasa mendoakan utk si ibu sewktu dia masih bersama, lebih2 lagi setelah dia bertemu Tuan yang empunya... kerna itulah yg didambakan oleh setiap ibu...
Pasai menantu tak gaduh hadiah.., apa kata ibu yang hadiahkan kat Lah..??

love u n miss u too,
IBU

Neo Rantissi said...

Ouh, ibuku sayang, sgt lah terharu tatkala membaca komenmu di sini, iAllah Lah cuba jadi anak yang soleh. Aiseh, kita yang tanya, kita plak yang kena, takpa2, anak sulung ibu ni muda lagi, takyah kalut cari lg kan? hehehe.

You're most welcomed, anytime, it's my pleasure to make you happy ^_^